Microcement i Gävle – en modern och hållbar lösning

01 november 2023 Lisa Siebke

editorial

Microcement är en mångsidig och modern lösning för husägare och företagare som vill ha ett slitstarkt och elegant golv eller väggbeläggning. Gävle som har en blomstrande fastighetsmarknad är en ort där dessa lösningar blir allt mer populära. I denna artikel undersöker vi microcement som en innovativ och hållbar lösning för interiördesign i Gävle med fokus på dess fördelar och användningsområden.

Vad är microcement och dess fördelar?

Microcement är en beläggning som består av en blandning av cement, vattenbaserade polymerer, pigment och mineraler. Den appliceras i tio eller fler tunna lager tills önskad effekt erhålls. Ett av de största fördelarna med microcement är dess tunnhet (vanligtvis mindre än 3 millimeter). Denna egenskap gör det möjligt att lägga på den ursprungliga ytan utan att behöva ta bort den. Detta leder till lägre installationskostnader och mindre avfall och är därför en miljövänligare lösning.

Det är också mycket hållbart och tåligt med en hög slitstyrka. Microcementtäckning är idealisk för högtrafikområden som kök, badrum och korridorer. Dessutom är det fukt- och fläcktåliga. Det betyder att det är mer vattentät än vanliga cementgolv vilket gör det idealiskt som golv i badrum och grovkök.

Eftersom det finns en mängd olika färger och effekter tillgängliga kan man enkelt skapa en unik och modern finish. Det är också riktigt enkelt att rengöra och underhålla. Det kräver bara en svag tvål och vattenlösning. Dess höga resistens mot stötar och repor gör det också idealiskt för hem med småbarn och husdjur.

microcement i Gävle

Var kan du använda microcement i Gävle?

Microcement är inte bara lämplig för inhemska interiörer, utan kan också användas i ett brett utbud av olika kommersiella miljöer. Restauranger, hotell, kontor, butiker och utställningshallar är några exempel på företag som kan dra nytta av sin hållbarhet och universella stil.

Ett populärt användningsområde för microcement i Gävle är att använda den som en golvbeläggning. Denna typ av beläggning är snygg och elegant och består av många olika färger och texturer. Det fungerar också bra som en väggfunktion som en kontrast till väggen. Denna användning av microcement kan skapa ett modernt utseende och känsla till vilket rum som helst.

Beläggningen är tidlös och passar lika bra i en modern eller traditionell miljö. På grund av dess mångsidighet kan microcement omarbeta ett utrymme till att kännas större, luftigare och mer ljus.

Hur man installerar microcement i Gävle

Installationen av microcement är enkelt. Det kan lätt appliceras på betong, keramiska plattor, tapet eller MDF-skivmaterial utan behov av att ta bort det ursprungliga materialet. Innan installationen utförs är det dock viktigt att grunden är helt ren, fri från damm och en jämn yta att arbeta på.

Därefter appliceras ett primerlager som fungerar som en försegling och underlager för att minimera porositeten och förbättra vidhäftningen. Ett lager basecoat följer sedan, det är detta lager som ger en jämn yta för microcementskiktet att appliceras på. Användningen av tåliga, tåliga och icke-flammande material är mycket viktigt i detta steg av installationen.

När installationen är klar flyttas en tillslutning på ytan, inkluderande matt eller glansad skyddslack som sealer. Detta steg av processen gör det möjligt för beläggningen att hålla sig ren längre samtidigt som manstången längre bedrivs.

Om du är intresserad av att installera microcement i Gävle, så är det viktigt att välja en erfaren leverantör som använder de bästa materialen. Gefle Cmnt-Design AB är en tillverkare i Gävle och har ett brett utbud av lösningar för interiördesign. De har specialiserat sig på att tillhandahålla högkvalitativ med högpresterande microcementbeläggning till konkurrenskraftiga priser. Du hittar deras tjänster här: https://www.geflecmntdesign.com/tjanster/microcement 

Fler nyheter