Kundanpassade transportbanor för effektivt godstransport

19 april 2023 Julia Zsiga

Transportbanor är avgörande för att säkerställa en effektiv och smidig transport av varor. Denna artikel presenterar olika typer av transportbanor och tillhörande utrustning för att möta olika behov och krav.

Sortiment av transportbanor

För att erbjuda en lösning anpassad till kundens specifika behov erbjuds ett brett utbud av transportbanor, inklusive rullbanor, kedjetransportörer, bandtransportörer och lamelltransportörer. Både odrivna och drivna banor finns i sortimentet, där kunderna kan få rådgivning kring vilket transportsystem som passar bäst för deras gods.

Drivna rullbanor och kedjetransportörer

Drivna rullbanor och kedjetransportörer är idealiska för alla typer av gods, med en kapacitet på upp till 3000 kg/m. Rulldimensioner varierar från 30 mm till 200 mm i diameter, medan kedjedimensioner sträcker sig från 1/2″ till 1 1/2″. Både rullbanor och kedjetransportörer kan utrustas med pneumatisk eller elektrisk växelrörelse i höjdled för vinkeltransport.

Bandtransportörer och lamelltransportörer

Bandtransportörer och lamelltransportörer är utformade för att hantera både lätt och tungt gods inom alla typer av industrier. Plastlamellband används för lättare gods, medan stållameller används för större vikter.

invisalign stockholm

Tilläggsutrustning för transportbanor

För att ytterligare förbättra effektiviteten och flexibiliteten i godstransporten erbjuds även tilläggsutrustning som pallmagasin, vändbord, transfervagnar och pallastare. Pallmagasin finns för både fast och varierande palldimensioner med elektrisk respektive pneumatisk drift. Vändbord kan levereras med eller utan transportör och är utrustade med kuggvändkrans för säker och stabil vridrörelse. Transfervagnar är rälsgående och motordrivna, med olika typer av transportörer monterade på dem. Pallastare används för att stapla exempelvis lådor på pall i flera lager och olika pallmönster.

För mer information om transportbanor och tillhörande utrustning rekommenderas att kontakta företaget för rådgivning och förslag på lösningar som passar just dina behov och krav.

Hög kvalitet och smidiga leveranser

Med lång erfarenhet inom transportbranschen och ett stort utbud av högkvalitativa transportbanor, garanterar företaget smidiga leveranser. Kundanpassade lösningar är kärnan i verksamheten, där målet är att förse kunderna med de mest effektiva och pålitliga transportsystemen för deras specifika behov.

Läs mer här: https://imek.se/transportbanor/

Fler nyheter